Affirmaties

 

 Affirmaties zijn positieve boodschappen die je tot (nieuwe) overtuigingen van jezelf maakt. Dat doe je door deze positieve boodschappen heel vaak tegen jezelf te zeggen. Het resultaat is dat je anders over jezelf gaat denken en je jezelf krachtiger voelt en open gaat staan voor nieuwe ervaringen die passen bij je nieuwe overtuigingen..  Het leven zal je gaan bevestigen in je nieuwe overtuigingen..

We hebben als mens allerlei gedachten over onszelf en over het leven. Deze overtuigingen zijn er ingesleten door opvoeding en onze ervaringen.  Sommige van die overtuigingen zijn handig en in je voordeel maar er kunnen ook nogal wat overtuigingen zijn waar je eigenlijk niets aan hebt.  Je kunt er zelfs last van hebben!

Denk je maar eens in, als je er van overtuigt bent dat je een onhandige kluns bent dan zul je altijd blijven tobben als er een klus gedaan moet worden. Als je ervan overtuigt bent dat de liefde voor jou een moeilijk levensgebied is dan zal het leven je ondersteunen in die gedachte. Als je ervan overtuigd bent dat het leven een strijdtoneel is, dan zul je die ervaringen krijgen....Het leven steunt je eigenlijk altijd in je gedachten en overtuigingen.Het leven kijkt daarbij niet naar positief of negatief. Het leven steunt je gewoon...punt...

Andersom werkt het ook....  Als je ervan overtuigd bent dat je een goede spreker in het openbaar bent, dan sta je zelfverzekerd op het podium en draai je je hand niet om voor een spontane speech......

Als je ervan overtuigd bent dat je een rijk mens bent dan zal je niet snel tekorten ervaren in je leven....

Als je ervan overtuigd bent dat het leven aan jou kant staat en je van alle gemakken wilt voorzien dan hoef je alleen maar de deur open te doen en het stroomt binnen!

Als je ervan overtuigd bent dat je je doelen makkelijk bereikt dan werkt het ook makkelijk.

Jij bent de baas over je eigen hoofd.  Je mag zelf weten waar je in gelooft, dus als je wilt dat je leven verandert in een richting die je wenselijk vindt dan kun je maar beter boodschappen in je hoofd stampen die je naar je doel leiden in plaats van die overtuigingen die je alleen maar van je doel afhouden..

Daarom is het zaak om je gedachten en overtuigingen eens onder de loep te nemen...en waar nodig te wijzingen in een nieuwe overtuiging....

Ik heb deze site met affirmaties ingedeeld in levensgebieden...  Je kunt altijd zelf affirmaties verzinnen die bij jou passen. Die werken even goed, misschien zelfs wel beter omdat ze zoveel meer bij jou horen!

Let wel op de volgende punten:

 

* Een affirmatie moet altijd in de tegenwoordige tijd zijn. Je spreekt je doel dus uit alsof het al zo is.. Het gaat niet om gisteren of morgen maar om het HIER EN NU!

* Je spreekt je affirmatie ook uit alsof je het al hebt of bent. Je zegt dus niet ' ik wil zelfvertrouwen en kracht!' want daarmee bevestig je alleen maar dat je het nog niet hebt!'.   Je zegt dus  ' ik heb zelfvertrouwen, dit groeit!  en ik ervaar mijn krachten!'.

 

* Hoe graag je het ook zou willen, je kunt niet voor anderen affirmeren. Gelukkig maar, iedereen heeft macht over zijn eigen leven maar niet over dat van anderen!'.  Als een ander ziek is, zou je kunnen affirmeren dat die persoon weer beter wordt. Dat mag natuurlijk,  evengoed als dat je bidden kan voor andere mensen, we willen graag het beste voor die ander. Maar het is feitelijk het levenspad van die ander.  Je kunt de ander wel attenderen op het feit dat affirmaties kunnen werken, maar als die persoon daar niets mee wilt dan heb je dat te respecteren en houdt het daar dan bij op.....!

 

* Gebruik geen ontkennende woorden in affirmaties!  Dus geen:  ''ik ben niet angstig' of 'ik heb geen hoofdpijn meer!'.   Dit soort affirmaties werken juist andersom.  Je wordt er erg  angstig van en je krijgt er ontzettend hoofdpijn van.  Die ontkennende woorden als 'geen' en 'niet' maken geen indruk op ons onderbewustzijn. Het onderwerp in een affirmatie blijft wél hangen. Als je affirmeert: 'ik ben niet angstig dan hoort jouw onderbewustzijn vooral dat woord 'angstig'. Het resultaat is nog meer angst.  Als je affirmeert 'ik heb geen hoofdpijn' dan pikt jouw onderbewustzijn het woord 'hoofdpijn' op, want daar ben je in je affirmatie op gericht. Het resultaat is hoofdpijn!  Je kunt dus maar beter iets formuleren wat je wél wilt. Dus: 'ik ben zelfverzekerd!'  en 'ik ervaar gezondheid en vreugde'! 

 

* Affirmeer in grote lijnen, het universum regelt de details. Als je in je affirmaties details gaat gebruiken dan ga je jezelf en het universum enorm beperken. Waarom zou je?  Ga dus niet affirmeren dat je een vriendin hebt die Laura heet, blond haar heeft en bruine ogen, want je beperkt jezelf daarmee enorm. Als de Laura die jij op het oog heeft jou niet ziet zitten dan krijg je die echt niet in het huwelijksbootje door haar in je affirmaties te betrekken. Je moet het universum geen beperkingen geven want dan krijg je beperkingen terug. Affirmeer je dat je enorm gelukkig bent in de liefde en je enorm  in de smaak valt, dan zal er eens wat gaan gebeuren!

 

*  Werk altijd met affirmaties die geloofwaardig op jou overkomen. Anders werken ze niet!  Als je bijvoorbeeld geldproblemen hebt dan kun je beter affirmeren met: 'ondanks ik wel eens sukkel met mijn financien wordt mijn financiele leven steeds stabieler' , dan met  'ik ben als een koning zo rijk! '. 

Nog zo'n voorbeeld: als je jezelf ellendig voelt kun je echt beter affirmeren met: ' ondanks deze bewolkte periode zie ik toch iedere dag lichtpuntjes en ankertjes!  dan met: 'ik voel mij fantastisch!'

 

 

PS: leuk als je wilt reageren of aanvullende affirmaties wilt doorgeven: affirmaties@hotmail.nl