Tips


* Saskia de Bruin heeft een aantal prachtige tips gegeven in haar boeken. Ze geeft bijvoorbeeld het idee om affirmaties op te schrijven op briefjes en op plekken op te hangen waar je vaak een blik op werpt in het dagelijks leven.


* Je kunt affirmaties inspreken en opnemen, tegenwoordig kun je met iedere mobiele telefoon, computer of mp3 speler gemakkelijk opnames maken. Het resultaat luister je af zo vaak je maar wilt. Smorgens als je wakker wordt, of overdag tussendoor en/of s'avonds voor het slapen gaan....


* Je kunt met jezelf afspreken dat je affirmeert na het eten. Het klinkt misschien een beetje dwangmatig. Maar het kan heel effectief zijn om het op deze manier te doen....   er zijn veel mensen die wel eens van affirmaties hebben gehoord, ook het belang ervan inzien maar vervolgens het vergeten te doen in het leven van alledag. Het is toch vooral praktijkwerk!


* Je kunt ook met een uitwasbare stift of badkrijt affirmaties op je lichaam schrijven. Leuk om te proberen. Dit voelt en werkt heel krachtig!


* Je kunt met lippestift affirmaties in de spiegel schrijven bv. dat je een mooi, lief mens bent!


* Saskia de Bruin heeft zogenaamde waterkaarten uitgegeven. Deze mogen nat worden en kun je in je badwater stoppen. Je dompelt je dan in de prachtige boodschap die je het water hebt gegeven middels dat kaartje.


* Houden van jezelf! Je hoort en leest er veel over.  Dat we dat vooral moeten doen. Maar hoe doe je dat? Een paar leuke praktische tips hierbij:


-Visualiseer een hart om jezelf, een hart is immers hét symbool van de liefde!


- Koop een bos bloemen voor jezelf!


- Geef jezelf een knipoog als je toevallig langs een spiegel loopt en zeg tegen jezelf (in gedachten): wat een leuk, lief mens staat daar toch!


- Leg je hand op je hart en visualiseer hoe warmte, liefde en aandacht uit je handpalm stroomt naar je hart. Op dezelfde manier leg je je hand op je buik en op je hoofd. Je kunt natuurlijk ook andere lichaamsdelen op deze manier liefde en aandacht geven. Deze "oefening" kun je doen terwijl je in bed ligt of als je zomaar ergens zit of staat.


- Als je jezelf wast terwijl je in bad ligt of onder de douche staat, stel jezelf dan voor dat je tijdens het wassen jezelf eigenlijk streelt en liefdevolle aandacht geeft.


* Heb jij ook nog leuke ideeën om met affirmaties te doen?  Laat het me even weten op affirmaties@hotmail.nl  dan komt jouw tip hierbij te staan!